Oud-voorzitter Marinus van Kempen overleden

In memoriam: Marinus van Kempen, 30.12.1940 – 30.03.2024.

‘Geboren, geleefd en overleden in Haaren’, staat op zijn gedachtenis-prentje. ‘En gewerkt’ had er ook tussen kunnen staan…

Want Marinus heeft wat afgewerkt in zijn leven, als zelfstandig boomkweker. Hij was niet zo’n studiehoofd, daar kreeg-ie maar hoofdpijn van. Zo kwam hij al vroeg in de leer bij Boomkwekerij Van den Oever, waar hij het vak oppikte. Daarna begon hij -eerst samen met zijn broer André- een boomkwekerij achter het woonhuis van zijn ouders aan de Oisterwijkseweg. In 1976 verhuisde Marinus met z’n gezin en bedrijf naar een nieuwe moderne kwekerij aan de Helvoirtseweg.

Ook op maatschappelijk vlak heeft Marinus veel betekend voor onze dorpsgemeenschap; ruim 25 jaar was hij de altijd goedgehumeurde voorzitter van de Haarense Ondernemers Vereniging. Onder zijn leiding werd in de Oude Haarense Sporthal in de jaren ’70 en ’80 diverse keren die fameuze ‘Tuin van Brabantbeurs’ georganiseerd. De senioren uit ons dorp zijn die beurzen nog lang niet vergeten. Bij de fusie eind jaren ’90 tussen de ondernemersverenigingen Haaren, Helvoirt en Esch werd Marinus benoemd tot erelid.

Door: Sjef Verstijnen, oud-voorzitter Haarense Ondernemers Vereniging en OVH